PERSONAL TIPS

Tweedehands kleding, ja of nee?

10 juni 2016
TWEEDEHANDS JA OF NEE-

Kopen jullie weleens wat via Markplaats of Facebook? Ik deed dat nooit, tweedehands kleding dat was echt niets voor mij. Ik zag dat vooral voor me als zakken vol troep-kleding voor een tientje. Not my cup of tea. En daarbij vond ik het ook een vies idee dat mijn kinderen in kleding van anderen zouden lopen. Vooroordelen vooroordelen, dat weet ik inmiddels 😉
Toen ik erachter kwam dat dat ene leuke Bengh jurkje toch echt van een oudere collectie was en nergens meer nieuw te koop, trok ik toch de stoute schoenen aan… Want ja, op een van de merk-verkoopgroepen op Facebook zag ik hem staan, zgan stond erbij. Ik kocht het jurkje en was blij verrast, hij was echt zo goed als nieuw! Sindsdien koop ik vaker via Facebook-groepjes en heel af en toe zelfs op Marktplaats. Via de merkgroepen op Facebook werkt dat hartstikke goed, ik heb zelf ook diverse items leuk door kunnen verkopen. Koper blij en ik blij. Win-winsituatie. Tuurlijk zal het af en toe weleens mis gaan, maar over het algemeen worden er nette, soms zelfs nog nieuwe spullen verkocht. Omdat je profielfoto’s ziet en veelal dezelfde mensen tegen komt in de diverse merkgroepen, voelt het toch wat minder anoniem.

Dus wat mij betreft is tweedehands kinderkleding een ja, maar het zijn bij mij nog steeds specifieke items van oudere collecties die ik zoek. Zoals dus dat ene Bengh jurkje of een Ninni Vi jurk die zo goed beviel dat ik hem ook nog in een maatje groter/andere kleur wilde toen Benthe hem niet meer paste.

Mijn meest recente Facebook aankoop is de denim jumpsuit van Dutch Dream Denim van vorige zomer. Er zit er dit seizoen ook eentje in de collectie, maar die van afgelopen jaar vond ik net wat leuker door de schuine rits. Vorig jaar spotte ik hem al, maar Benthe had genoeg kleding (kan dat ?! ;-)) en Norah was nog zo klein, dus toen heb ik hem niet gekocht…

Ik zocht op Facebook en op Marktplaats, maar hij stond er telkens niet op in de juiste maat. Gelukkig zag een mede-facebookgroepaholic hem en tagde mij, waardoor ik nu dus de trotse eigenaar ben van dit mooie spijkerpak. De jumpsuit is net zo mooi als ik hoopte en in superstaat. Ik denk dat Norah er erg veel plezier van zal gaan hebben.
Wat is jullie favoriete tweedehands aankoop?

IMG_7660

IMG_7659

IMG_7658


Facebook Comments


Anouk

Anouk

Lieve volgers, ik ben Anouk (36), woon in een prachtig stadje in het midden van het land samen met mijn man en onze kinderen Thije, Benthe en Norah. Ik ben gek op kindermode en fotografie en heb een veelzijdige smaak, van girly en stoer tot sportief en classy. Dit deel ik graag met de volgers van Shopaholiek.
Volg ons ook op Instagram via @anouk_klaassen
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply