Angelique PERSONAL

Ik en mijn IPhone

23 november 2018
shutterstock_1157089237

Het is vreselijk. Maar ik geef het toe: mijn IPhone en ik: waar mijn telefoon is ben ik en waar ik ben is mijn telefoon. Als de dood dat ik wat mis bewaak ik mijn Iphone met alles wat me lief is. Nog nooit ben ik ergens zo zuinig op geweest. Ik heb er zelfs een prachtig Louis Vuitton hoesje voor gekocht. Belachelijk eigenlijk. Niet het hoesje hoor, die vind ik echt tof. Maar mijn Iphone verslaving. Dat is best belachelijk. Ik ben overigens niet de enige hoor. Ik denk dat alle Shopaholieks dezelfde tic hebben, Anouk schreef al eerder een blog over.

Ik heb overigens de Iphone 8Plus. Toen ik zag wat de potretfoto voor mooie foto’s kon maken was ik verkocht. Die wilde ik ook. En eentje met een gigantisch geheugen, want ik maak filmpjes bij de vleet, foto’s van alles en iedereen, luister graag muziek en kijk graag een serietje Dynastie op Netflix (en heel eerlijk: temptation Island via Videoland) dus een Plus model is daar echt prettig voor.

Ik heb er voor gekozen mijn Iphone los te kopen en een Sim Only abonnement af te sluiten. Ik heb dat gedaan via T-Mobile. Dus geen duur  abonnement voor 2 jaar. Waarom? Ik woonde tot voor kort in Dubai en wilde daar geen abonnement voor 2 jaar afsluiten want ik wist dat ik alweer bijna terug zou verhuizen. En daarbij zijn de telefoons in Dubai een stuk goedkoper en heb ik mijn IPhone daar aangeschaft.  Met een  Sim Only abonnement weet ik vooraf precies wat mijn kosten zijn. En kom ik niet uit met mijn data? Heel makkelijk stel ik dat maandelijks bij naar boven of beneden. Simpele reden dus eigenlijk. En ik ben een controlfreak 🙂

Maar goed: terug naar mijn verslaving.. Hoewel dat erg negatief klinkt en zo wil ik het nou ook weer niet noemen. Maar dat ik hem teveel gebruik is duidelijk. Net als veel mensen, want ik ben zeker niet de enige. Ik irriteer me dan soms ook echt aan het feit dat iedereen tijdens het eten op zijn telefoon zit en er eerst tig foto’s van het eten moeten worden gemaakt, waardoor mijn eten vaak koud is. Daarnaast heb ik een lage bloeddruk en word ik een soort van pissed als ik honger heb en moet wachten. En waarop? Een instafoto :).  Maar oké: ik maak me dan wel vaak weer schuldig aan gezellige foto’s tijdens een feestje of drankje, maken. En je voelt het al: daar moeten er 150 van gemaakt worden alvorens iedereen op de foto tevreden is. Best een gedoe….want wat zijn foto’s soms confronterend. Vreselijk. Het selfie-verhaal is al een gedane zaak bij mij. Dat probeer ik niet eens meer.

Mijn telefoon staat standaard op niet storen. De mensen die mij goed kennen weten dat ik niet graag bel, vandaar ook een Sim only abonnement met weinig belminuten.  En als ze me echt nodig hebben dan moeten ze twee keer achter elkaar bellen.  Veel mensen weten dit overigens niet. Maar bij een in gesprek toon is het vaak zo dat de telefoon op niet storen staat. Als je dan direct een tweede keer belt gaat de telefoon wel over. Appjes check ik overigens wel om de 5 minuten. Vreselijk. Maar dat is een soort drang.

Facebook en Instagram check ik regelmatig want dat hoort gewoon bij Shopaholiek. Inmiddels is zowel Facebook als Instagram één grote reclame en Instagram valt eindelijk hopelijk eens door te mand met al die fake-accounts, fake-volgers en al dat nog meer. Instagram heeft namelijk aangekondigd dat alle fakevolgers verwijderd gaan worden. Wat zullen sommige mensen gaan zweten. En terecht! Want als je erover nadenkt is dat natuurlijk echt te belachelijk voor woorden.

We willen allemaal back to normal denk ik. Dat zal overigens niet gebeuren denk ik, maar ons een beetje bewust laten worden van dit alles kan geen kwaad. Ik leg mijn telefoon wat vaker weg in gezelschap en die fake-account irriteerde me toch al en ik hoop dat Instagram weer een leuk kanaal gaat worden. Of dat gaat lukken zullen we in de toekomst wel zien.

Headerpic: Shutterstock

#spon

 

 

 

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply